Navigácia

  • Svadba 13.11.2023

    Svadba 13.11.2023

     

    Aktivity sa zúčastnili žiaci a žiačky II. stupňa variantu A. Predstavili sme si nielen predsvadobné tradície, zvyky sprevádzajúce svadobný obrad a tradície počas hostiny, ale dvaja naši „figuranti“ nám zahrali pár názorných ukážok. Naše pozvanie prijala aj pani Čechová, ktorá nám porozprávala o tradíciách a zvykoch na svadbách v ich obci a okolí.

    PhDr. Ján Roman – koordinátor rodinnej výchovy

  • IMATRIKULÁCIA v PŠ

    IMATRIKULÁCIA v PŠ

     

    V piatok, 10. novembra, sme pozvali prvákov a ich rodičov, starých rodičov na slávnostnú imatrikuláciu do praktickej školy. Aby sa prvákom podarilo dostať do kráľovského cechu pekárov a cukrárov, museli splniť zopár neľahkých úloh a tak sa predstaviť dvorným dámam v tom najlepšom svetle. O službu v SPOJENOM KRÁĽOVSTVE CUKRÁROV A PEKÁROV sa uchádzal dvorný ochutnávač jedál, vynikajúci dvorný kuchár, či nadaná cukrárka. Súťažili nielen uchádzači, ale aj ich šikovní pobočníci. Všetci preukázali nielen svoju zručnosť, ale aj vynikajúce vedomosti. Keďže všetky úlohy splnili, dvorná dáma ich pasovaním prijala do cechu praktickej školy. Imatrikulácia bola ukončená slávnostným pohostením pre všetkých zúčastnených.

    Mgr. Milena Polčová, Mgr. Iveta Maniková – učiteľky PŠ

  • NÁVŠTEVA

    NÁVŠTEVA

     

    Spojená škola internátna, Školská 12, Michalovce a ich metodický deň

  • Medzinárodný deň materských škôl

    Medzinárodný deň materských škôl

    Dnešný deň je pre nás významný.

    4. novembra 1829 vznikla v Banskej Bystrici prvá detská opatrovňa na Slovensku.

    Dnes oslavujeme Medzinárodný deň materských škôl.

    Aj naša materská škola sa zapojila do týchto osláv. Pripomenuli sme si tento deň športovými hrami s použitím rôznych didaktických pomôcok. Bola radosť pozerať sa na nadšenie deti pri hrách.

    Pozrite sa, ako veľmi ich to bavilo...

    Bc. Katarína Juročková

  • Projekt ZÁLOŽKA DO KNIHY SPÁJA ŠKOLY

    Projekt ZÁLOŽKA DO KNIHY SPÁJA ŠKOLY

     

    Aj tento školský rok sme sa zapojili do výzvy, ktorú organizuje oddelenie Slovenskej pedagogickej knižnice v Bratislave. Žiaci spolu s učiteľmi vyrábali záložky na tému: Môj literárny hrdina čaká na Tvoje prečítanie. Našou partnerskou školou bola Základná škola internátna, Veľká Čalomija. Pani knihovníčka nám poslala ďakovný list s uznaním aké krásne záložky vyrobili naši žiaci. Sme radi, že sme aj takýmto spôsobom mohli potešiť žiakov partnerskej školy.

    Ďakujeme všetkým, ktorí sa projektu zúčastnili.

    Mgr. Jaroslava Čekanová, školská knihovníčka

  • VŠETCI SME KAMARÁTI

    VŠETCI SME KAMARÁTI

     

    Pod týmto názvom sme pripravili pre mladších žiakov A variantu aktivitu, počas ktorej sa žiaci zahrali a súťažili. Odmenou im boli nové kamarátstva, ale aj jablkovo-piškótové pohostenie.

    Mgr. Jana Vojteková, učiteľka

  • PONOŽKOVÝ OKTÓBER

    PONOŽKOVÝ OKTÓBER

     

    Zbierku, ktorú vyhlásila nezisková organizácia Podaj ďalej Prešov pod názvom Ponožkový október sme ukončili. Do zbierky sa zapojili žiaci našej školy spolu s rodičmi a zamestnanci školy. ĎAKUJEME všetkým, ktorí neváhali a aktívne podporili krásnu myšlienku pomôcť ľuďom, ktorí to potrebujú. Spoločne sme vyzbierali 129 párov ponožiek, ktoré sme odovzdali Sociálny dom ANTIC n.o., Bardejov. Ponožky z rúk pani riaditeľky školy Mgr. Boženy Haburčákovej prevzal generálny riaditeľ Ing. et. Bc. Jaroslav Živčák, PhD.,MPH.

    ĎAKUJEME

     

    Mgr. Lucia Kancianová, koordinátorka zbierky

  • MEDZINÁRODNÝ DEŇ JABLKA

    MEDZINÁRODNÝ DEŇ JABLKA

    Neodmysliteľnou súčasťou jesenného obdobia sú jablká. Keďže 21. október je MEDZINÁRODNÝM DŇOM JABLKA, rozhodli sme sa spolu s našimi škôlkarmi, že tento deň oslávime. Deti mali možnosť zúčastniť sa množstva rôznych aktivít, ktoré boli zakončené zdravým jablkovým pohostením. Všetci si výborne pochutili. Učiteľky ŠMŠ

  • Do práce, školy bez auta

    Do práce, školy bez auta

     

    V piatok 20.10.2023 sme sa rozhodli urobiť niečo pre naše zdravie a "zdravie" našej planéty. Rozhodli sme sa, že zamestnanci a žiaci prídu tento deň do školy bez auta - pešo, MHD, bicyklom alebo kolobežkou. Touto aktivitou sme chceli rozvíjať zdravý životný štýl a zároveň upozorniť na negatívny vplyv dopravy na životné prostredie.

    Všetkým zamestnancom, rodičom a žiakom veľmi pekne ďakujeme.

     

    Mgr. Pavol Seman, vedúci metodického združenia

  • SPOZNÁVAME HMATOM HRAVO

    SPOZNÁVAME HMATOM HRAVO

     

    Zažili sme krásny deň plný činností na rozvoj jemnej motoriky. Najprv sme spoznávali hmatom rôzne strukoviny a iné suroviny - cestoviny, krúpy, či strúhanku. Hra s nimi nás veľmi zaujala, poznávali sme ich hmatom, presypávali v rukách a kreslili, písali, či triedili cestoviny podľa farby. V druhej časti sme maľovali zvieratká zo sadry. V tretej časti sme vytvorili spoločný jesenný list a to znovu netradične. Natreli sme naň lepidlo a na jednotlivé časti deti sypali farebný prášok. Vznikol krásny farebný jesenný list.

    Našim úžasným deťom ďakujeme.

    Mgr. Lucia Ceľuchová - trieda pre autistov 1. a 2. ročník ŠZŠ

  • Aj takto vyzerá radosť z jesene.

    Aj takto vyzerá radosť z jesene.

    Mgr. Jana Vojteková, triedna učiteľka a žiaci I. stupňa A variant

  • ČO NÁM JESEŇ PONÚKA

    ČO NÁM JESEŇ PONÚKA

    O tom, že jeseň je veľmi bohatá na prírodniny sa mohli presvedčiť žiaci počas aktivity ČO NÁM JESEŇ PONÚKA. Fantázii, tvorivosti a zručnosti sa medze nekládli.

    Mgr. Renáta Štofková, koordinátorka pracovných zručností

  • Svetový deň duševného zdravia

    Svetový deň duševného zdravia

     

     

    Dňa 10.10.2023 si pripomíname svetový deň duševného zdravia. Aj naše deti vedia aké dôležité je predchádzať stresu zmysluplným trávením voľného času, vhodnou výživou a zdravým životným štýlom. V tento deň detí oddychovali, relaxovali, rozprávali sa o zdravej výžive a dozvedeli sa nové informácie formou prezentácie na interaktívnej tabuli. Spoločne ochutnávali zdravé ovocie.

    Koordinátor učiteľa zdravotníka Bc. Viera Romanová

  • HRAVO S HUDBOU

    HRAVO S HUDBOU

     

    Baviť sa s hudbou na hodine? Žiadny problém. Dnes sa spojili žiaci II. stupňa A variantu, B variantu a PŠ a jednu hodinu sme ozvláštnili úžasným, jednoduchým a predsa tak zábavným stoličkovým tancom, pri ktorom nás sprevádzala pani učiteľka Lucka hrou na gitare. Potom sme súťažili skákaním znožmo v kruhu v rytme hudby - deti museli na pokyn meniť smer. Na záver sme si spolu zaspievali a zatancovali. Aj takto dokážeme rozvíjať hudbu spojenú so spevom. Všetkým zúčastneným posielam veľké ďakujem.

    Mgr. Lucia Ceľuchová, koordinátorka hudobno-speváckych činností

  • Európsky týždeň športu

    Európsky týždeň športu

    V dňoch od 25. do 29. septembra sa žiaci s učiteľmi zapojili do EURÓPSKEHO TÝŽDŇA ŠPORTU. Žiaci spolu s učiteľmi začínali každý deň rannou rozcvičkou, prestávky a voľné chvíle trávili pohybom, hrami a športovými aktivitami.

    Vyvrcholením celého týždňa bola pešia túra do Bardejovských kúpeľov, ktorú žiaci II. stupňa a odborného učilištia zvládli výborne.

    Všetkým zúčastneným ďakujeme a sme radi, že ste spolu s nami boli #BeActive

    Mgr. Pavol Seman, koordinátor športových činností

  • IMATRIKULÁCIA v ŠMŠ

    IMATRIKULÁCIA v ŠMŠ

     

    V utorok bol v našej škôlke výnimočný deň... DEŇ SLÁVNOSTNEJ IMATRIKULÁCIE , prostredníctvom ktorej sa nové detičky stali súčasťou nášho kolektívu. Privítali sme ich tancom, spevom, hudbou a dobrou náladou. Do ďalších dní im prajeme veľa krásnych zážitkov a šťastných dní v škôlke.

    VITAJTE U NÁS Učiteľky ŠMŠ

  • SLOVENSKÝ JAZYK V EXTERIÉRI

    SLOVENSKÝ JAZYK V EXTERIÉRI

     

    Dôkazom toho, že učiť sa dá nielen v triede, v školskej lavici, ale aj v exteriéri školy je aktivita, ktorá bola zameraná na predmet SLOVENSKÝ JAZYK. Žiaci sa hravou formou učili a zároveň plnili rôzne úlohy so zameraním na slovenský jazyk. Ďakujem učiteľkám B variantu za zodpovedne pripravené úlohy.

    Mgr. Renáta Štofková, vedúca MZ pre B variant

  • DEŇ BABIČKINÝCH ŠIKOVNÝCH RÚK

    DEŇ BABIČKINÝCH ŠIKOVNÝCH RÚK

     

    Žiačky 2.a 3.ročnika OU a žiaci PŠ sa zúčastnili výstavy DEŇ BABIČKINÝCH ŠIKOVNÝCH RÚK v Poľsko - slovenskom dome, ktorú usporiadal Hospic Matky Terezy v Bardejovskej Novej Vsi.

    ĎAKUJEME za pozvanie

  • PRIVÍTANIE PRVÁKOV v ŠZŠ

    PRIVÍTANIE PRVÁKOV v ŠZŠ

     

    Posledný septembrový deň bol výnimočný pre našich prváčikov. Po krátkom čase sa zo škôlkárov stali naozajstnými žiakmi. Okrem pani učiteľky im zapriali veľa úspechov aj spolužiaci.

    Vitajte medzi nami!

    Mgr. Jana Vojteková, triedna učiteľka

  • JESENNÁ KRÁSA

    JESENNÁ KRÁSA

    Pôjde Teo na gaštany, potom pozve Idu. Postavia si na koberci hnedú pyramídu... ... alebo aj domček, panáčika, auto, či veniec, leva, vázu - viem to! žiaci,

    učiteľky a asistentky z tried pre autistov ŠZŠ

strana:

Novinky

Kontakt

  • Spojená škola
    Pod papierňou 2671
  • +421 054 472 21 82

Fotogaléria