Navigácia

Tvoríme z odpadu

Tvoríme z odpadu

Netradičné vyučovanie – Tvoríme z odpadu začalo v triede Mgr. Lazorovej prezentáciou o recyklácii a triedení odpadu. Aktivita bola zameraná na zapojenie žiakov  do systému zberu komunálneho odpadu v obci, v meste, na sídlisku kde žijú. Tiež aby sa zoznámili so zbernými nádobami, ktoré slúžia na zber a triedenie komunálneho odpadu. Na netradičnom vyučovaní išlo o vytvorenie nevšedného zážitku pre žiakov, rozvíjaniu jemnej motoriky, tiež na to aby sa žiaci učili správaniu  v skupine a kolektíve podľa spoločenských pravidiel a noriem. Na uvedomenie  si významu pozitívnej sociálno–emočnej klímy v triede, škole a aby svojím konaním prispievali k dobrým medziľudským vzťahom.

Aktivita bola rozdelená do troch častí: 1. časť - Prezentácia o recyklácií a triedení odpadu, 2. časť – samotná tvorivosť, 3. časť – nainštalovanie výstavy.  Po nainštalovaní výstavky nasledovala sladká odmena ktorú nám poskytlo vedenie školy, fotografovanie a krátke vyhodnotenie aktivity.

Netradičné vyučovanie bolo zážitkom nielen pre deti ale aj  pre pedagógov. Žiaci mali radosť z toho, že sa mohli  podieľať na spoločne vytvorenom výrobku. Výsledkom  bola výstava spoločných prác, ktorá bola na hornej chodbe.

Fotografie z tejto aktivity nájdete v sekcii FOTOALBUM

 

                                                                                                                                  Mgr. M. Polčová

Novinky

Kontakt

  • Spojená škola
    Pod papierňou 2671
  • +421 054 472 21 82

Fotogaléria