Navigácia

  • ÚPLNÁ A NEÚPLNÁ RODINA

    ÚPLNÁ A NEÚPLNÁ RODINA

     

    O (úplnej) rodine sa hovorí ako o základnom kameni spoločnosti. V neúplnej rodine niekto chýba, no neuberá to na jej dôležitosti. Buďme preto vďační za všetkých členov našich rodín.

    PhDr. Ján Roman – koordinátor rodinnej výchovy

  • A JE TU JAR

    A JE TU JAR

    Žiaci pod vedením koordinátorky pracovných zručností Mgr. Renáty Štofkovej a asistentky Mišky Mauerovej privítali jar tvorbou priestorovej práce.

  • SVETOVÝ DEŇ VODY

    SVETOVÝ DEŇ VODY

     

    22. MAREC

    SVETOVÝ DEŇ VODY

    Voda, to je kamarát, preto ju má každý rád. Kvapka kvapká - len sa leje, kvapôčka sa na nás smeje. Pošteklí nás na líčka, naša vzácna vodička. Aj keď padá z neba, chrániť nám ju treba.

    deti a učiteľky ŠMŠ

  • 21.3. Svetový deň DOWNOVHO SYNDRÓMU

    21.3. Svetový deň DOWNOVHO SYNDRÓMU

    Spoločne sme podporili našich kamarátov a kamarátky s Downovým syndrómom farebnými, veselými ponožkami.

    STE ÚŽASNÍ

  • VYČARUJ MI ÚSMEV

    VYČARUJ MI ÚSMEV

     

    Dobrej nálady nikdy nie je dosť! Rozhodli sme sa deťom aj učiteľom našej školy, vyčariť úsmev na tvári rôznymi aktivitami. Deti sa s veľkou radosťou zapojili do kreslenia smajlíkov, pokračovali súťažami, v ktorých si preverili svoje zručnosti a spoluprácu a napokon boli odmenení sladkou šiškou. Po nej si deti spoločne zatancovali. Tanec im vyčaril najväčší úsmev. Všetkým zúčastneným ďakujeme za príjemne strávený spoločný čas.

    Mgr. Lucia Ceľuchová, Mgr. Monika Kovaľová, Ing. Mária Vasilková

  • SOM VÝNIMOČNÝ

    SOM VÝNIMOČNÝ

    So žiakmi 5. až 9. ročníka variantu A sme sa pokúsili nájsť v sebe výnimočnosť. Pri hľadaní cesty nám pomáhala pani psychologička Mgr. Martina Motyková. Každý žiak odprezentoval predstavu svojej výnimočnosti formou kresby. Dúfame, že sme žiakom umožnili nahliadnuť do nového sveta hodnôt.

    Mgr. Jana Vojteková, výchovný poradca

  • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

    HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

    „ Ó, mojej matky reč je krásota,je milota, je rozkoš, láska svätá;

    je, vidím, cítim, celok života...“

    (P. O. Hviezdoslav)

     

    Dňa 12. marca 2024 sa žiaci zúčastnili školského kola recitačnej súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Po vyhlásení výsledkov boli pre súťažiacich pripravené diplomy a vecné ceny. Spoločne sme prežili príjemné dopoludnie a ocenili najlepšie výkony. Najlepší žiaci postúpia na krajské kolo súťaže Gaňov literárny Prešov. Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť a výhercom srdečne blahoželáme.

    Mgr. Jaroslava Čekanová, školská knihovníčka

  • Stolnotenisový turnaj

    Stolnotenisový turnaj

    Dňa 23.2.2024 sa v priestoroch Spojenej školy konal turnaj v stolnom tenise. Zúčastnili sa ho zástupcovia skoro všetkých tried.

    Mladší žiaci sa zoznamovali s raketami, loptičkami a stolom. Snažili sa odbiť loptičku od rakety čo najviac krát. Žiaci, ktorí sa najviac snažili získali medaily.

    Starší žiaci sa zoznámili s pravidlami stolného tenisu a nasledoval turnaj. Zo starších žiakov sa najviac darilo Marekovi Mihalikovi, ktorí získal zlatú medailu. Všetkým zúčastneným veľmi pekne ďakujeme za prezentáciu seba i triedy. Zároveň im držíme prsty do ďalších turnajov.

    Mgr. Pavol Seman, koordinátor športových činností

  • Súťaž o NAJKRAJŠIU NÁSTENKU

    Súťaž o NAJKRAJŠIU NÁSTENKU

    V našej škole bola vyhlásená súťaž o NAJKRAJŠIU NÁSTENKU pred triedou na tému: ZO ŽIVOTA TRIEDY. Všetky nástenky boli naozaj pekné a tie najkrajšie vybrala 3- členná porota, ktorej touto cestou ďakujem. Všetci, ktorí nástenky tvorili, dostali sladkú odmenu a diplom.

    Vyhodnotenie:

    1.miesto - 5.ročník A variant, p.uč. Hovancová

    2.miesto - 1.- 2.ročník trieda pre autistov, p.uč.Ceľuchová

    3.miesto - PŠ, p.uč. Maniková a Polčová 3.miesto - 6.ročník A.variant, p.uč. P. Seman

    Mgr. Alena Ilčisková, koordinátorka výtvarných činností

  • MALÍ HERCI

    MALÍ HERCI

    Malí „herci" z B variantu sa predstavili v stvárnení rozprávok: Ako išlo vajce na vandrovku O rukavičke Ťahal dedko repku Vlk a sedem kozliatok

    Veľmi pekne ďakujem Mgr. Erike Marinčinovej, Mgr. Alene Ilčiskovej, Mgr. Janke Glovňovej, asistentke Anete Novákovej a Michaele Mauerovej za spoluprácu.

    Mgr. Renáta Štofková, vedúca MZ pre variant B

  • „Pomôž svojej škole a chráň prírodu“

    „Pomôž svojej škole a chráň prírodu“

     

    „Pomôž svojej škole a chráň prírodu“ súťaž pre školy s firmou MILK – AGRO, spol. s.r.o Do tohto projektu sa naša škola zapája už 13. rok. Výnimkou nie je ani tento 21.ročník súťaže Recykluj a vyhraj. Každý zaregistrovaný účastník súťaže obdržal od firmy MILK - AGRO krásny stolový a nástenný kalendár. Hlavným motívom sú nádherné obrázky zhotovených výrobkov, s ktorými sa školy zapájajú do súťaže v každom ročníku. Veľmi nás potešili fotografie našich výrobkov. Chceme poprosiť všetkých zberačov aby nezaháľali a usilovne zbierali aj naďalej. Zbierajú sa viečka z jogurtov, obaly z masla, syrov, tetrapaky z mlieka. Týmto projektom sa rozširuje vzájomná spolupráca, pomoc medzi žiakmi, učiteľmi, rodičmi a všetci sme zapojení do systému zberu a triedenia komunálneho odpadu.

    ĎAKUJEME!

    Mgr. Milena Polčová, Mgr. Alena Ilčisková - koordinátorky projektu

  • Aj v zime sa dá športovať

    Aj v zime sa dá športovať

     

    Behu sa určite netreba vzdávať ani v zimných mesiacoch. Je zdravý a môžeme si ho vychutnať aj v chladnom, mrazivom a veternom počasí. Aj u nás v ŠKD sme si v tento krásny zasnežený deň spoločne užili športom v snehu.

    Bc. Viera Romanová

    Simona Halušková Dis.

  • Zdravé zúbky - dentálna hygiena

    Zdravé zúbky - dentálna hygiena

    Ak chcem zdravé zúbky mať, musím si ich umývať. Poradí mi zubár veru, ako v zube nemať dieru. Hore, dole, vpravo, vľavo, čistiť zúbky zvládnem hravo. Peknú detskú kefku mám, pastičku si na ňu dám. Zubná pasta pre deti, zúbky krásne rozsvieti.

     

    Koordinátor zdravotník Bc. Viera Romanová

  • TRIEDA OBDARÚVA TRIEDU

    TRIEDA OBDARÚVA TRIEDU

    Vianoce sú o krásnom pocite štedrosti a radosti z obdarúvania, preto žiaci jednotlivých tried spolu s triednymi učiteľmi pripravili darček pre spolužiakov z vylosovanej triedy.

    Navzájom sme sa obdarúvali.

    Ing. Erika Horváthová, Mgr. Viera Nemšáková

  • VIANOČNÁ HVIEZDA

    VIANOČNÁ HVIEZDA
  • VIANOČNÉ TRHY

    VIANOČNÉ TRHY

     

    Z celého ďakujeme všetkým, ktorí v piatok prišli na VIANOČNÉ TRHY našej školy a zakúpili si ručne vyrobené ozdoby, či pohľadnice. Pevne veríme, že obdarovaných tieto darčeky milo potešia a budú im robiť radosť počas prichádzajúcich sviatkov.

    Ďakujeme ešte raz a všetkým prajeme POKOJNÉ VIANOČNÉ SVIATKY.

     

    Učiteľky špeciálnej materskej školy

  • SVET OČAMI AUTISTOV

    SVET OČAMI AUTISTOV

    Výtvarnej súťaže SVET OČAMI AUTISTOV, ktorú vyhlasuje OZ Nie sme sami v Prešove sa zúčastnilo 12 žiakov a žiačok z tried pre autistov (ŠMŠ, ŠZŠ, PŠ) so svojimi výtvarnými prácami na tému MOJE NAJOBĽÚBENEJŠIE ZVIERATKO. Gratulujeme Timkovi BYSTRÉMU, žiakovi 2.ročníka triedy pre autistov ŠZŠ k 3. miestu. Gratulujeme Oliveri RIŠKOVI, žiakovi PŠ k oceneniu poroty. Z ocenených prác bol vytvorený kalendár na rok 2024.

    Mgr. Viera Jurčišinová, vedúca MZ pre triedy pre autistov

  • HRÁME NETRADIČNE

    HRÁME NETRADIČNE

    A čo tak hrať na hudobných nástrojoch, ktoré môžeme nájsť v kuchyni, či kdekoľvek doma? Dnes sme si to skúsili. So žiakmi z B-variantu sme dnes hrali a spievali detské i vianočné piesne, ktoré dobre poznáme. Nepoužili sme však klasické hudobné nástroje, ale hrnce, varechy, lyžice, pekáč a nádobky plnené gombíkmi, pieskom, guličkami, či ryžou. Nakoniec sme zahrali aj na boommakers a zatancovali na pieseň Hlava, ramená, kolená. Všetkým zúčastneným ďakujem za spev a sprevádzanie piesní netradičnými hudobnými nástrojmi.

    Mgr. Lucia Ceľuchová, koordinátorka hudobno-speváckych činností

  • Tvorivé dielne s posedením pri čaji

    Tvorivé dielne s posedením pri čaji

     

    Radostné, čarovné, bohaté, láskyplné... Iba jediné sviatky v roku majú toľko prívlastkov - Vianoce. Tešíme sa, že tento predvianočný čas sme trávili s rodičmi a deťmi. Pri vyrábaní vianočných ozdôb deťom pomáhali ich rodičia. V školskom klube vládla vianočná atmosféra.

    Bc. Viera Romanová Simona Halušková Dis.

  • Sviatok LUCIE

    Sviatok LUCIE

    Sviatok LUCIE je jedným z najtajomnejších zvykov, ktoré predchádzajú Vianociam. Ľudové tradície v predvianočnom období mali vždy veľa podôb. Zvyky a obrady spojené so sviatkom svätej LUCIE patria k tým najznámejším. Lucie boli ticho a v ruke držali husacie krídlo. Symbolicky vymetali všetko zlo, nesvár a choroby z domu.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Spojená škola
    Pod papierňou 2671
  • +421 054 472 21 82

Fotogaléria